Użytkownik
panel sterowania->obcje regionalne i jezykowe->jezyki->szczegoly jak ustawisz w preferancjach np.ctrl+shift+[np.]1 to mozesz zmieniac jezyk automatycznie przy nacisnieciu tego ukladu tak jest w xp przynajmniej.
Dzięki Ada, udało się (patrząc na moje szczęcie do spraw związanych z komputerem). Mam jescze jedno pytanie. Przestawiłam klawiaturę na hiszpański, ALE, co zrobić, żeby napisać np. te ich i z akcentem?? (przyznaję się, co do kompututerowych spraw jestem typową blondynką
)
Użytkownik
nie ma za co akcent sie robi dodajac apostrof do np.a [najpierw klikasz apostrof a a pozniej litere]
nie działa z moimi zdolnościami to normalne o.O. Jak przełączę klawiaturę to mogę tylko napisać ñ i ç (jedno na klawiszu z ;: z drugi na |\ ). I jak przełączę spowrotem na polski to coś się zacina i nasze znaczki nie wchodzą
Nie wiem, może dlatego, że kompa mam starego. W planach jest nowy, może już na gwiazdkę^^
ja mam windows xp...
albo mi się coś przewidziało, albo ktoś się wypisał z forum... nie tak dawno widziałam zapisane 64 osoby a teraz jest 59 o_O wiec nie wiem, czy to już moje oczy źle widzą czy jak...
Użytkownik
mam do was pytanko. macie jakies ulubione cytaty z piosenek ecdl/daniego/el pescao? chce sobie wyszyc cos na torbie i mam za duzo pomyslow na raz i chce zrobic demokratyczne wybory
Użytkownik
w sumie to zastanawiam sie nad wyszyciem calej torby [w ciul roboty, ale z nudow mozna sie wszystkiego czepic ]. myslalam nad:
-napisem "el canto del loco" z pierwszego CD
-napisem "el pescao"
-"los valientes son los que son de verdad"
-"soy un cruze de caminos soy mil noches sin dormir"
-jakis fragment/y "me da lo mismo"
-"yo quiero vivir, quiero luchar, quiero mirar, ¡quiero ganar!" albo cos innego z "vivir a ras del suelo"
-"siempre quedara nuestro fin de semana"
-jakis fragment/y "loco"
-"que no tiene nada y que nada quiere, que lo tiene todo todo tiene y nada quiere" - moze i nie logiczny, ale lubie ten fragment:D
-niesmiertelne "el espiritu loco es el que nos mueve" - nie wiem czy to cytat z jakiegos koncertu, czy co, ale znalazlam to na stronce o ecdl i mi sie spodobalo
no i jeszcze pare, dzieki ktorym "serce roscie patrzac na te czasy" [by kochanowski ], czyli poprostu co tylko mi w ucho wpadnie
algo mas?
CO TU TAK CICHO???????????????????????? LUDZIE!!!!!!!! ŻYJECIE JESZCZE???????????
OSOBY, KTÓRYCH JESZCZE NIE MA FACEBOOK'U GORĄCO ZAPRASZAM DO NASZEJ GRUPY "EL CANTO DEL LOCO POLSKA" I NA NASZĄ STRONĘ EL CANTO DEL LOCO POLONIA (TAKŻE NA FB). IM NAS TAM WIĘCEJ TYM LEPIEJ. I SZERZMY IDEĘ LOCURYZACJI^^ (chyba dobrze napisałam)
Użytkownik
haahah moj termin "locuryzacja" sie przyjal!! a wlasnie drogie locosy [zabrzmialo jak "drogie grubasy" - byl kiedys taki program w tv "klub grubasa" czy cos i tak mi sie skojazylo
]. podziele sie z wami moja praca domowa. nie ze sie wyreczyc chce, ale uwazam, ze jest na tyle ciekawa, ze mozemy sie duzo dowiedziec. chodzi o to, ze musze napisac na temat ulubionego zespolu [hmmm...jak on sie zwal...?
], ale cos typu wrednego tabloida
czyli wszelkie ploty o ecdl'u prosze umieszczac
ayudame amig@s!!!