Użytkownik
ide po popcorn, olewam prace domowa z fizyki i zaczynam napawac sie cuenta^^ dzieki!!
łiiiii wreszcie będę mia coś ciekawego do roboty w długie zimowe wieczory;] Akurat przedwczoraj doładowałem sobie chomika^^.
Jaki klimat, teraz przerabiam dziady na polskim;]. Ja jestem w żałobie bo już trzeci tydzień nie mam hiszpańskiego:( Sterty tłumaczonych piosenek są u nauczycielki, a jej ciągle nie ma w szkole..... Aby nie zapomnieć języka tłumacze sobie gazetkę ?Si espańol? gracias. Może żeby nie było tak cicho reaktywujmy jakąś zabawę np te mrówki, albo jakąś ciekawą historyjkę??
Ostatnio edytowany przez Zawisza (2010-11-26 14:16:50)
Użytkownik
specjalnie para vosotros robie wywiad z panem isaac'iem miguelem seco czyli naszym drogim i kochanym klawiszowcem w sumie to czesc projektu na hiszpanski, ale bede dobrym samarytaninem i znowu powrzucam do MMiast co by to szerzyc locuryzacje
a jak tam wasze traumatyczne zimowe przezycia? ja tylko marze, zeby trafic do espańiiiiiii!!!! dla mnie juz za zimno stanowczo
Ja też marzę, żeby się tam znaleźć, ale ostatnio się dowiedziałem, że wymiana międzyszkolna ze szkołą hiszpańską została przesunięta z lutego na marzec:( Pozostaje mi czekać no i uczyć się języka;]
Użytkownik
to i tak dobrze, ze macie tylko przesunieta. o nas wgl mialo nie byc [a wszystkie wczesniejsze 3 klasy hiszpanskie mialy], ale na szczescie sie jakos udalo...i tez w marcu a gdzie jedziesz?
Jadę do jakiejś mieściny Torrelavega niedaleko oceany Atlantyckiego i większego miasta Santander(jak ten bank:) )
Użytkownik
jak spotkasz cheme to sie pochwal on jest z santanderu. ja jade do zaragozy ^^ najpierw lecimy do madrytu, a pozniej pksem tamtejszym do miasta
nie moge sie doczekac...
Kto jest ten chema?? Masz lepiej, bo w zaragossie jest cieplej;p no i zobaczysz Madryt. Ja będę jechał autobusem do Berlina i z tamtąd samolotem do santanseru i znów autobusem tylko do tej wioski;].
Zawisza napisał:
Kto jest ten chema??
o.O o.O o.O TY CHYBA SOBIE ŻARTUJESZ ??????? PROSZĘ POWIEDZ ŻE TAK!!!!!!!!!!!! NIE WIESZ KTO TO JEST CHEMA????????
Chema (w dowodzie pewnie ma wpisane Jose Maria Ruiz Casares) - basista ecdl'u. Zresztą, tu masz o nim napisane: http://ecdl.pun.pl/viewtopic.php?id=52
załamałeś mnie
Użytkownik
na poczatku byl chaos. z chaosu wylonil sie dani i ivan [ganchegui, ktory juz jest r.i.p w zespole. czyli go nie ma]. do interesu dolozyl sie david [kuzyn daniego] i jandro [tez r.i.p w zespole] no i chema [z santanderu, studiowal w madrycie i tak trafil do ecdla]. ivana zastapil xavi a jandro - carlos gamón. jest jeszcze isaac miguel seco, czyli klawiszowiec, taki lysy. ecdl w pigulce jak nam sie uda to wstawimy jakis inf o ivanie i isaacu
Ekhem ekhem... ale się forum ożywiło emm...... Przyznam się bez bicia, że nie znam ni imion ni biografii członków zespoły z wyjątkiem wokalisty i perkusisty(poprzedni nazywał się jak ten barokowy malarz). Na swą obronę powiem, że EZCDL'em zainteresowałem się najbardziej ze wszystkich dotychczasowo słychanych przeze mnie zespołów piosenkarzy itp. Aby was uspokoić i wyrwać z załamania psychicznego obiecuję, że nadrobię zaległości z tej dziedziny, a jak nie to zrzeknę się mojego szlachetnego imienia Zawisza. Ok??;>
heheheheh już się tak nie tłumacz
http://www.viagogo.pl/Concert-Tickets/R … in-Tickets
jak bym miała wolne 160 zł... (+dojazd) eh....