Użytkownik
La Niña napisał:
halkatla15 napisał:
La Niña napisał:
"Nada de Nada" bardzo spodobało się mojej pani od hiszp.
mojej ECDL w ogóle się nie podoba..
Biedna kobieta, nie wie co traci...
xD
dokładnie
Hahhaha xD
Wczoraj... nie, to juz bylo dzisiaj po 2-u godzinnym sluchaniu Tal Como Eres (a przy okazji próbowałam znaleźć odpowiednie bicie na gitare) śniło mi się, ze Dani zadzwonil i... perfekcyjnie mówił po polsku ahahahahah^^ To trzeba zobaczyć
(wiem, ze nie dacie rady) Tylko na początku powiedział coś w stylu : Hola??
Ciekawy sen
Ostatnio edytowany przez La Niña (2010-02-07 19:48:28)
Użytkownik
wow, no to super sen. ;D
a ja mam pytanie - czy wierzycie w to, że jak się komuś opowie sen, to on się potem podobno nie spełni?
no, ale Dani w wersji polskiej... ;D a pamiętasz może, co mówił? xD
Nigdy nie słyszałam takiej teorii dotyczącej snów, jeśli coś w tym jest, to dobrze, bo ja opowiadam tylko o koszmarach. XD A zresztą, podobno sny spełniają się na odwrót, co też jest dla mnie pewnym pocieszeniem.
Użytkownik
mi się jeden sen spełnił - śniło mi się, że dostałam 3 ze spr. z historii i tyle rzeczywiście dostałam. xD
a pamiętacie jakiś swój najstraszniejszy sen? mi się śnił, jak miałam 3 lata i do dziś go pamiętam. i zastanawiam się nad znaczeniem tego snu. xd
Merveille napisał:
wow, no to super sen. ;D
a ja mam pytanie - czy wierzycie w to, że jak się komuś opowie sen, to on się potem podobno nie spełni?
no, ale Dani w wersji polskiej... ;D a pamiętasz może, co mówił? xD
Oj...nie pamietam... Najpierw byl SMS, ale zrobilam w nim jakis blad i raczyl mnie o tym poinformowac ;P.Pozniej zadzwonil, ale pytał sie, czemu sie nie odzywam, a mnie jakiś straszny bol gardla zlapal i nie moglam ani slowa wypowiedziec...
A pozniej: DZYN DZYN!!!!! WSTAWAJ!!!!!!!!!!!! i koniec
A ja w tę teorie o snach nie wierze... W ogole nie wierze w sny
A co do rozmowy telefonicznej z kims z ECDL, to szczerzeee watpie, żeby kiedykolwiek taka sytuacja miala miejsce xD
Użytkownik
hah, no to dobry sen. xd ale najgorsze są momenty, kiedy ktoś lub coś brutalnie nas budzi... xD
Mi się w zeszłym roku śniło, że zabrakło mi punktu, żeby zdać egzamin i w rzeczywistości zabrakło mi trzech. xD Parę razy mi się śniło, że moj facet zwiał sprzed ołtarza, albo lepiej, nie miał głowy... *lol* A z takich strasznych... jak byłam mała to kilkakrotnie śnił mi się sen, w którym gonił mnie diabeł.
Oj, Freud miałby na mnie używanie. ;]
W ogóle to budziki zawsze dzwonią w najlepszych momentach snu!
A wiecie, że w UK'ju zrobili sobie petycję żeby ECDL zagrali tam koncert?
http://www.elcantodelloco.co.uk/2010/04 … ay-the-uk/
Plakat do petycji umieszczony jest na oficialnej stronie Daniego na facebook'u.
Może też coś takiego napiszemy?^^ Tak sobie kiedyś pomyślałam, że można by coś do nich napisać na facebook'u, żeby nasze kochane chłopaki wiedzieli, że mają fanów też w Polsce. Ja mogę napisać, tylko, że mój hiszpański nie jest zbyt dobry...
Ok, na razie mam tyle:
"¡Hola Dani!
Me llamo Asia. Soy de Polonia. Me gustaría decirte una cosa muy interesante. ECDL tiene fans en España o America Latina. Pero no sólo. En mi país teneís fans tambien. No muchas de nosotros. Pero hay que empezar por algo, ¿verdad? Tenemos una foro tambien.
MUCHOS BESOS pata tí y para ECDL"
Pewnie są jakieś błędy, więc jak umiecie to poprawcie. I jeśli macie jakiś pomysł co jeszcze by tu napisać
to piszcie. złożymy wszystko w całość i będzie można umieścić to na tablicy Daniego.
Nie wiem, czy może wpisać też link do forum?
Zapomniałam jeszcze. To co jest podkreślone to tego szczególnie nie jestem pewna czy jest dobrze;)
Ostatnio edytowany przez Dżoanna (2010-04-18 12:38:46)
Raczyłam ich już o tym poinformować, ze w Polsce też mają fanów. Napisałam to do Daniego, do Davida i na ich oficjalnej stronie... Napisałam też, że baaaaaaaaaaaaaardzo chcemy, aby zrobili jakiś koncert w Polsce, i że byłby to dla nas najszczęśliwszy dzień
Ale to było dobry miesiąc temu...
I co?? Nic nie odpisali?? Można spróbować jeszcze raz.
Mam jeszcze jedno zdanie:
Tenemos esperanza, que algún día ECDL jugaran concierto en Polonia. Que quizá un día nos reuniremos en el Rock in Rio en Polonia? Yo creo en ella firmemente.
i wątpliwości (to co podkreślone szczególnie) . Poprawnie jest "Tenemos esperanza" czy "esperamos"? (mamy nadzieję)
No niestety nic nie napisali...
A co do Tenemos esperanza i Esperamos to chyba wielkiej różnicy nie ma... Z tego co mi wiadomo i to i to jest poprawne Esperamos to chyba tak bardziej, że oczekujemy
niż że mamy nadzieję
A co do jugaran... Może lepiej "ECDL Va a hacer un concierto en Polonia"?